Tož vitajte!

Hrst písku

16. 9. 2007 13:44
Rubrika: K zamyšlení
HRST PÍSKU

Malý chlapec si moc přál nějaké zvířátko, křečka nebo ptáčka, aby mu nebylo tak smutno, aby mu bylo veseleji, když je třeba doma sám, aby se měl s kým pomazlit, koho pohladit. Tatínek to dobře věděl, ale bál se, aby chlapec samou láskou zvířátku neublížil, byl ještě malý. Jednou seděli oba na pláži, svítilo teplé sluníčko a oba si povídali, najednou otec povídá:
„Dones mi v ruce, co nejvíc písku!“
Chlapec naplnil dlaň pevně ji sevřel a běžel k tatínkovi, u tatínka dlaň otevřel a kouká a v malé dlaničce nezůstalo vůbec nic, jen pár zrníček.
„To nejde táto, všechen písek mi utekl!“
„Zkus to jinak!“ řekl otec a nahrnul písek na narovnanou a otevřenou dlaň „Vidíš kolik písku mi můžeš donést!“
Chlapec se podivil, opravdu na malé dlani byla velikánská hromada písku a nikam „neutekla“.
„A to si synku pamatuj! Když něco budeš chtít strašně moc, budeš se bát, že o to přijdeš, nebo, že ti to uteče – nebudeš mít nic, když budeš opatrný a dáš svobodu, budeš mít nakonec mnohem víc!“
Chlapec se nechápavě podíval na otce.
„Odpoledne půjdeme koupit zvířátko, jaké si vybereš, ale pamatuj si, že když ho budeš mačkat v ruce, zvířátko se udusí a umře, když mu dáš svobodu, necháš ho volně běhat nebo lítat, zvířátko tě bude milovat a zůstane u tebe dloho:o)“

Zobrazeno 983×

Komentáře

králinka

To je krásný, kéž bysme včichni byli jako tento malý chlapeček a měli okolo sebe správné lidi, ktří by se o nás starali a učili nás jak se stát lepšími a jemnějšími lidmi:)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková